A debreceni IKON étteremnek megnyitása óta rendszeres látogatója voltam, legalábbis Budapestre költözésemig. Valósággal rajongtam minden fogásukért, amit felszolgáltak. Örültem, hogy végre a fine dining vonal megjelenik vidéken is. Az IKON ügyesen felismerte, hogy Budapesten kívül is születőben van egy igényes réteg, akinek elege van a klasszikus rántotthús-sültkrumpli-ubisali triumvirátusból.
Az IKON hagyományos, a nagyközönség által ismert ízeket és alapanyagokat (melyeket a környékben lévő beszállítóktól vásárol) használ, de mindig visz egy kis csavart mind az ételekbe, mind a tálalásba.
Az enteriőr pazar, órákig képes volnék elücsörögni itt a kényelmes székeken. A felszolgálás figyelmes, a pincérek rendkívül udvariasak, kiválóan felkészültek, és remekül beszélnek nyelveket.
Előételként libamájat kértem baracktextúrákkal. A libamáj kiválóan készült, a baracktextúrák is rendben voltak, ám valami roppanós hiányzott a tányérról.
Máig elevenen él bennem életem eddigi legfinomabb lazaca, amit náluk fogyasztottam el. Most, hogy egy évvel később visszatértem a "tett helyszínére", úgy gondoltam, újra halételt választok, egészen pontosan pisztrángfilét, kapros tökfőzelékkel. A pisztráng tökéletesen sült, ám a kapros tökfőzelék csalódást okozott. Sajnos nem jött be.
Az IKON Restaurant összességében nagyon jó étterem. Akinek nincs lehetősége Budapestre utazni, de fine dining élményre vágyik, annak tökéletes választás a hely. Az adagok teljesen rendben vannak, nem túl nagyok, nem túl kicsik, az alapanyagok frissek, az ételek finomak, a belső tér különösen hangulatos. Az árak pedig jóval alacsonyabbak, mint egy hasonló szintű, ám Budapesten található fine dining étteremnél.