Az ínyencek legnagyobb örömére egyre több kiváló étterem van vidéken is, kiemelkedő közülük a Miskolcon található Dűlő. Az étterem designja minimalista és tetszetős, hangulatos kerthelyiség is tartozik hozzá.
Az étterembe belépve elbűvölő felszolgálók fogadnak. Ők igazán szeretik azt, amit csinálnak, minden szavukat, mozdulatukat áthatja a vendéglátás iránt érzett szenvedélyük, szakmai professzionalizmusuk. Kevés hely van Magyarországon, ahol ennyire kiváló a szerviz. De listánkra nem csak ezért kerültek.
Helyi, minőségi alapanyagokból készítik el ételeiket. A fogások egyszerűek, de nagyszerűek, az ízek harmonikusak. Csomós András séf (aki korábban a debreceni IKON-ban dolgozott sous-chefként) fantasztikus konyhát visz. Fontos még megemlítenem, hogy itt bizony nem csak 1-1 falatból áll egy fogás. Az adagok mérete meglehetősen nagy, nincs vendég, aki éhesen távozna innen.
Az alábbiakat kóstoltuk:
Bárány rilette, házi padlizsánlekvár
Konfitált kacsacomb, zöldbab főzelék, kapor hab
Charolais steak, Hangáca major zöldségek, sült burgonya
És végül a desszert
Mindent összegezve a miskolci Dűlő Étterem egy igazán remek hely, a minőségi étkezés és vendéglátás rajongóinak kötelező célállomás. Habár hosszú utat tettünk meg Budapestről idáig, nem bántuk meg. Biztosan visszatérünk még újabb élményekért!