A Dorottya utcában nyitotta meg újra kapuit a Baraka Restaurant és Lounge. Belépve láthatjuk, hogy a hely gyakorlatilag két részre tagolható: egy koktélbárra, illetve egy fine dining étteremre. Mindkét rész pazarul berendezett, kifinomult, stílusos.
A kiszolgálók rendkívül figyelmesek, attól a perctől fogva, hogy betoppanunk az ajtón, egészen addig a percig, amíg kilépünk rajta. A Barakánál a vendéglátás szenvedély a tulajdonosok és a személyzet minden tagja számára, nem pedig kötelesség.
Az ízek jól eltaláltak, Biró Norbert séf kiválóan játszik az alapanyagokkal, magyar-francia-ázsiai hatás érződik a különböző fogásokon. Az alapanyagok esetében is csakis a legjobbak jöhetnek szóba; megtudtuk, hogy a tulajdonos szívesen szerzi be a legfrissebb és legjobb hozzávalókat a piacon.
Megkóstoltunk egy különleges koktélt, melynek összetevői között balzsamecet is volt. Ezek után bátran mondhatom, hogy aki csak inni szeretne valami finomat, az mindenképpen próbálja ki a lounge-ot.
Az alábbi fogásokat kóstoltuk:
Fehér garnélarák carpaccio, koriander-spenót pesztó és kókuszos rákleves
Hízott máj bonbon, vaníliás tokaji meringue, cékla és málna
Atlanti tőkehal misoban sütve, citrusos tápióka, szezám, spárga, brokkoli
Kacsamell rozéra sütve, indonéz ragacsos rizs, Tokaji mazsola, forralt bor
Emellett az étterem köztes fogásokkal is kedveskedett nekünk. Úgy mint tavaszi tekercs, illetve desszertként sorbet, szakéval.
A finom ízeken túl az adagok kifejezetten nagyok - egy fine dining étteremhez képest, természetesen. Itt bizony három fogással nagyon jól lehet lakni.
Akár ebédre jössz, akár vacsorára, biztosan tetszeni fog!