Össz pontszám: 35
Enteriőr
Kiszolgálás
Alapanyagok minősége
Ételek
Ár/érték arány
La Parrilla (bezárt)
Mediterrán grill étterem - jól átgondolt fogásokkal

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy az elsők között próbálhattuk ki az V. kerületi La Parrilla mediterrán grill éttermet, mely az egykori Borkakas helyén nyílt.
Az első benyomás: jó itt lenni. Mint később megtudjuk, spanyol belsőépítész keze munkáját dicséri az enteriőr. 

Amilyen elegáns a belső tér, olyannyira kifinomultak a feltálalt fogások. Kiváló alapanyagokat használnak, és meghökkentő kompozíciókkal örvendeztetnek meg minket a konyhafőnökök, Szabó Péter és társa, Papp Balázs. Péter, világlátott séfként több kontinenst is bejárt, a szakma nagy neveitől sajátította el a legújabb főzési-sütési technológiákat és közeli kapcsolatba került a mediterrán vonallal is. Ő és Balázs tökéletes harmóniában dolgoznak együtt, és ez az összhang visszaköszön a tányérokon.

Az étterem étlapján – nevéhez híven – nagy hangsúlyt kapnak a mediterrán-grill ételek, emellett a hagyományos magyar konyha remekeivel is találkozhatunk, modern köntösbe csomagolva. Így sem a hagyományos ízek kedvelőinek, sem az újításokra fogékony közönségnek nem lesz hiányérzete.

Az üdvözlő falatok után Libamáj-füge-cékla hármasával kezdtünk. A libamáj tökéletesre készült. Fantasztikusan működött együtt az ínycsiklandó céklapürével - bár ebből kicsivel több is felkerülhetett volna a tányérra. Mivel a füge 3. fő elemként van jelen, ez is lehetett volna egy leheletnyit hangsúlyosabb, de összességében remek tányért kaptunk.

Főételként Sáfrányos rizs-vongole kagyló-csirkemellel folytattuk. Ennek az ételnek a nagyszerűsége az egyszerűségében rejlett. Egy hibátlan rizottó, krémes, selymes állaggal, merész vajhasználattal, melyhez jól passzolt a kagyló és csirkemell sóssága.

A legnagyobb meglepetést a desszert tartogatta. Bár sok topétteremben megfordultunk már, bátran állíthatjuk, a Sajtkrém-keksz-mogyoró fantázianévre hallgató desszert volt az egyik legjobb, amit valaha kóstoltunk. Mesteri játéka ez az ízeknek és textúráknak: roppanós mogyoró, hűsítő fagylalt, egy légiesen könnyed, nem túl édes sajtkrém, ami első kóstolásra meghökkentő: a gorgonzola éles, pikáns íze fedezhető fel benne. Csodálatos lezárása ez az ebédnek. 

Mindent összevetve igazán remek fogásokat kóstoltunk. Elégedettségünket csak fokozta a jól felkészült, udvarias szerviz. 

Bátran ajánljuk a La Parrillát mindazoknak, akik jót és jól szeretnének enni. Reggel 7 órától 11.30-ig reggelivel, majd pedig egészen este 23.30-ig állandó kínálattal várják a vendégeket.

Kóstoltuk még:
Csicseriborsó-polip-ajo blanco 

Kacsamell-zeller-szőlő


Sacher desszert-málna-mandula